Beoordeling 9.8 gebaseerd op 54 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Interart Interieurs

Lloyd Loom

In onze toonzalen in Amstenrade en Simpelveld vind u de meest complete collectie Lloyd loom stoelen en meubelen van heel limburg.
Wij zijn de grootste dealer van Vincent sheppard Lloyd loom met de meest uitgebreide collectie Lloyd loom stoelen en aanverwante artikelen.
Lloyd Loom is een van de meest geslaagde producten van de 20e eeuw. Voor 1940 werden meer dan 10.000.000 Lloyd loom-stukken vervaardigd in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, die hun weg vonden naar statige herenhuizen, hotels, restaurants, theesalons, oceaanstomers en zelfs zeppelins.

lloyd loom wiegje uit de jaren dertig zwart-wit fotoFoto van wembly stadion in London met Lloyd loomZeppelin met lloyd loom stoeltjes

"Neither cane nor Wicker- Superior to either"

"Geen rotan en geen riet - beter dan beide "

Alle meubelsukken van Lloyd Loom zijn vervaardigd van getwijnd papier en ijzerdraad, dat niet om het frame heen wordt gevlochten, maar eraan vast wordt gespijkerd.

 

Het maken van een Lloyd loom stoellloyd loom spindels voor het weven van lloyd loomhet weven van Lloyd loomhet inpakken van een echte Lloyd loom stoelllOyd loom spindels bij het weefgetouw

 


 

 

 

De uitvinder van Lloyd LoomMarchall Burns Lloyd 1858 - 1927

Marchall Burns Lloyd geboren in 1858 als zoon van een Engelse immigrant bracht zijn jeugd door in Canada. Het gezin had het niet breed, waardoor de jonge Marchall genoodzaakt was om een baantje te nemen bij een plaatselijke winkel. De eigenaar van de winkel was zo onder de indruk van jongen, dat toen hij later zijn winkel naar Toronto verhuisde hij hem - een voor die tijd - riant salaris aanbod om mee te komen. Hij ging accoord en zo begon "The American Dream" van de jonge, ambitieuze en ondernemende M. B. Lloyd in Canada.

Via diverse baantjes en gebruik makend van zijn gezond verstand en vindingrijkheid vergaarde hij een klein vermogen en verhuisde hij met zijn hele familie naar de Verenigde Staten waar hij zijn ware roeping vond. Het vernieuwen en verbeteren van producten en productieprocessen. In 1914 begon de Lloyd Manufacturing Company uit Menominee in de staat Michigan met de productie van rieten bakken en wiegen. Hier onstond het idee om op een geheel nieuwe methode vlechtwerk te vervaardigen "Lloyd Loom" De Lloyd Loom meubelen werden al snel enorm populair in Amerika. Dit was te danken de constante kwaliteit ten opzichte van riet en rotan meubelen, maar ook door de moderne vormgeving en vernieuwende kleuren.In 1921 verkocht Marshall B. Lloyd zijn patent aan een engelse fabrikant W. Lusty's & Sons Ltd. De engelse Lloyd Loom meubels waren geen kopien van de bestaande modellen, maar een collectie in typisch engelse stijl.Toen de stationshotels besloten hun kamers en lobbies in te richten met Lloyd Loom was, werd de vraag naar Lloyd Loom gigantisch. In de jaren dertig waren er wasmanden, wiegen, plantenbakken, stoelen, banken, fauteuils, lampen, kapstokken, bureaus, haardschermen, bedden en nachtkastjes in Lloyd Loom en in elke wijk in het verenigd Koninkrijk stond wel iets in Lloyd Loom .

stoel boston van Lloyd loom of spaldingstoel Bossanova van Lloyd loom of spaldingbankje van Lloyd loomEetkamerstoel Wells van Lloyd loom of spaldingBolero fauteuil van Lloyd loom of spalding

Het einde van een tijdperk.

De tweede wereld oorlog betekende zowel in Amerika als in het Verenigd Koninkrijk het einde van het "klassieke" Lloyd loom tijdperk. De engelse fabriek lag even ten noorden van de East India Docks in Londen, gevaarlijk dicht bij strategische doelen voor de duitse Luftwaffe. In de namiddag van 7 september 1940 werd de fabriek door brandbommen getroffen en verwoest, evenals het magazijn met meer dan 20.000 stuks meubel. Na de oorlog werd de productie weer opgepakt, maar er was meer in rook opgegaan dan alleen de fabriek. De naoorlogse soberheid vergde aanpassingen die niet mogelijk waren voor het kwaliteitsproduct Lloyd Loom. Meubelen moesten zo goedkoop mogelijk en met een minimum aan materiaal worden gemaakt. In 1968 werd de productie stilgelegd. De Amerikaanse fabriek in Menominee had in de oorlog patronenhulsen, frames van zweefvliegtuigen en onderdelen voor de luchtmacht gemaakt. En door de lucratieve overheidscontracten werd de Lloyd Loom productie niet hervat. .

fauteuil Henry van Vincent SheppardOutdoor collectie van Vincent SheppardFauteuil James de luxe van Vincent SheppardFauteuil Francis van Vincent SheppardOutdoor stoel van Vincent Sheppard Lloyd loomLloyd loom barkruk

 

Verschillende fabrikanten begonnen vanaf 1980 weer met het produceren van meubels in Lloyd Loom, gemaakt op de manier die Marchall B. Lloyd uitvond in 1917 . Sinds 1986 is Interart Interieurs gespecialiseerd in Lloyd Loom meubel. U kunt in onze toonzalen de meest complete collectie Lloyd Loom vinden van Limburg.

 

Interart Interieurs is preferred Sterdealer van de Vincent Sheppard.Voor meer informatie kunt U op de website van Vincent Sheppard kijken of op deze site bij onze collectie pagina's. Wij leveren aan onze klantenkring in de euregio Maas Rijn van Maastricht tot Venlo en van Vaals tot Weert, de meeste klanten hebben wij door onze centrale ligging in de Parkstad( Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld) , het heuvelland met Valkenburg en in de regio Sittard  Geleen en echt. Maar ook  in Duitsland tussen Keulen(Koln), Aken(Aachen), Dusseldorf

Contact Amstenrade

Hoofdstraat 67-69
6436CC Amstenrade
Tel: 046-442 32 88
E-mail: info@interartinterieurs.nl
Woensdag t/m vrijdag 11.00 -16.30 uur
Zaterdag van 11.00 -16.00 uur
Bezoek op afspraak is mogelijk, ook op maandag of dinsdag

Routebeschrijving

Contact Simpelveld

Nieuwe Gaasstraat 1, 2, 7a
6369VK Simpelveld
Tel: 045-544 31 61
E-mail: interart@kpnmail.nl
Dinsdag t/m vrijdag 10.30-17.30 uur
Zaterdag van 10.30-16.30 uur
's avonds op afspraak

Routebeschrijving